Over ons

Wie zijn wij

about_img

Vuurwerk zit in ons bloed

De vuurwerkbroers worden wij ook wel genoemd. Vuurwerk zit in ons bloed, van jongs af aan zijn wij er al mee bezig.

Rechts: Richard Pronk, Hengelsport- en vuurwerkondernemer pur-sang. In 1997 begonnen met de vuurwerkverkoop, de vuurwerkdummies lagen toen nog uitgestald in een houten display. Dit is uitgegroeid tot de grootste en misschien wel mooiste vuurwerkshowroom van Nederland.
In december wordt een groot deel van de hengelsportzaak omgetoverd tot vuurwerkwalhalla. Kijken, bestellen/betalen en oppikken is zodanig goed geregeld dat er nergens lang gewacht hoeft te worden.

Links: Bart Pronk, Welkoop- en vuurwerkondernemer. Bart is gespecialiseerd in de verkoop via internet. Door goed uitgekiende logistieke systemen gaat de doorloop bij het afhalen super gesmeerd.

Samen zijn wij, Richard en Bart verantwoordelijk voor de unieke ontwerpen van onze eigen Pronk Vuurwerklijn. Wij zijn gespecialiseerd in de grotere cakes, pakketten en tegenwoordig de reeds doorverbonden compounds, welke garant staan voor een geweldige show in de straat. Voor dit vuurwerk komt men inmiddels uit het hele land en zelfs vanuit België naar de Rijperweg in Sint Maarten.

geschiedenis

1997 -

Nipro Hengelsport start met de verkoop van vuurwerk. Toen werden assortimentspakketten nog zelf samengesteld. Bestellen ging toen nog met de folder(s) en in de winkel.

2004 -

Start met de verkoop via Internet. De eerste webwinkel was nog vrij primitief. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een eigentijds moderne site met alle mogelijke informatie etc.

2008 -

Het vuurwerk mag sinds 2007 meer kruit bevatten. De gebroeders Pronk beginnen in dit jaar met het ontwerpen en importeren van Vuurwerk.
De Pronk vuurwerk collectie is niet meer weg te denken van de Nederlands markt. De bestellingen komen uit het hele land.

2009 -

Oprichting Welkoop met alles op het gebied van tuin en dier. Losse verkoop en afhalen bestellingen is helemaal gescheiden. Dit zorgt voor een enorm goede doorstroom.

2017 -

20 jaar vuurwerkverkoop op het Rijpje. Onze klanten komen inmiddels uit het hele land voor de eigen Pronkvuurwerklijn en het overige uitgekiende assortiment, de kennis, het goede advies, de zelfgebakken oliebollen en de gezellige sfeer.

Waarom naar Pronk

Vuurwerk haal je bij Pronk

Elk jaar weer zorgen we voor een fantastisch assortiment en hele mooie acties. Onze winkels zijn omgebouwd tot een heus vuurwerk walhalla, er heerst een super gezellige sfeer en men wordt er lekker verwend met koffie, thee, frisdrank en lekkere vers gebakken oliebollen.

 • Grootste assortiment
 • Eigen import, uniek en scherp geprijsd
 • Alleen de beste kwaliteit!
 • Deskundig advies over het assortiment en veiligheid
 • Unieke Pronk Vuurwerklijn
 • Gratis en ruime parkeergelegenheid
 • Geen onnodige rijen
 • Gezellige sfeer, klanten uit het hele land
 • (Gratis) vers gebakken oliebollen
 • Grootste, schitterende en overzichtelijke showroom

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje in onze webwinkel of bezoek de showroom bij Nipro hengelsport.
Graag tot ziens. Wij heten u van harte welkom.

Impressie

 • China

  Al sinds 2008 komen wij in China om voor u het mooiste vuurwerk te ontwikkelen. Wat wij maken en importeren is echt uniek en nergens…

 • Showroom links

  In onze ruime showroom kunt u op uw gemak het vuurwerk bekijken. Op de kleine en grote tv-schermen kunt u van veel vuurwerk de effecten…

 • Showroom rechts

  Vul zelf op uw gemak de bestellijst in of laat u adviseren of assisteren door één van onze deskundige medewerkers. Als u daarna bij de…

 • Winacties

  Elk jaar weer verloten wij op facebook waanzinnig veel vuurwerk, zie hier bijvoorbeeld de Pronk Legendary 6. Houdt hier voor onze facebook pagina in de…

Eigen ontwikkeling, import vanuit China

Sinds 2008 ontwikkelen wij ons eigen vuurwerk. Hiervoor gaan we naar China waar we ook nauwkeurig op de kwaliteit letten:
We zien hoe en waar het vuurwerk getest word voor het CE-veiligheidscertificaat. Check eens onze facebookpagina en zie de tekst bij de foto's voor uitleg. bezoek testcentrum FFIC en TUV: en Chinareis 2017, bezoek fabriek, kantoor en demo:
De Pronk Vuurwerklijn bestaat voornamelijk uit grote stabiele siercakes die maximaal afgevuld zijn met kruit. Er is niet bezuinigd op burst powder zodat de visuele effecten worden ondersteund door mooie harde klappen of andere geluidseffecten zoals fluiters en crackling. De pyrofreaks zien dit ook en er komen al jaren klanten uit hete hele land en zelfs uit België en Duitsland naar Sint Maarten voor ons unieke vuurwerk.
Vuurwerk is onze passie en dat zie je ook terug in de aankleding van onze winkels en in ons assortiment, welke helemaal uitgekiend is. Je vind bij ons een grote collectie met heel veel verschillend vuurwerk, voor elke portomonee en elke liefhebber wat wils.
Wij heten u van harte welkom en bij ons staat altijd de koffie en frisdrank klaar en wij verwennen u met onze eigen versgebakken oliebollen.